239716

Abşeron tortu

Baxış sayı: 1. 222

Bu dəfə “Abşeron” tortunun hazırlanma qaydasını təqdim edirik:

Tərkibi: 

xəmir: 

0,5 st. əla növ buğda unu
5 yumurta
3/4 st. şəkər tozu
0,5 q vanil
200 q badam

krem: 

2 x.q. kakao
200 q kərə yağı
8 x.q. qatılaşdırılmış süd
0,05 q konyak

Badamı qovurub təmizləyib döyün. Ələnmiş unla qarışdırın.

Yumurta ağını şəkər tozu ilə çalın. Un və badam qarışığına əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Perqament döşənmiş formalara töküb 3 korj bişirin.

Yumşaldılmış yağı qatılaşdırılmış südlə, konyak və vanil əlavə etməklə çalın.

Korjlar soyuyandan sonra aralarına krem çəkərək üst-üstə yığın. Tortun yanlarına badam səpin. Üstünə şokoladla xətlər çəkib, güllə bəzəyin, kənarına kremdən haşiyələr vurun.

Nuş olsun!

Mənbə: “Azərbaycan kulinariyası. Tortlar” kitabı, müəllif Tahir Əmiraslanov




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir