Bölmə:Mətbəx

yemeye ne var

Adana kababı belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Kabablar Orta Şərq coğrafiyasının vazkeçilməz yeməklərindəndir. Ərəbcədə “bişmiş, qızarmış” mənasını verən kabab, lüğəti...

sutlac

Türkiyənin məşhur şirniyyatı “Fırında sütlüaç”: Onu hazırlamaq üçün…

Südlə hazırlanan şirniyyatlar Türkiyə mətbəxinin əvəzsiz desertlərindəndir. Asanlıqla həzm olunan, yüngül və faydalı olan südlü şirniyyat...

yemeye ne var

“Xəzər” salatı necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Azərbaycan mətbəxinin hər hansı bir yeməyi kulinariya şedevridir. Şah əsərlərdən biri də  Xəzər salatıdır. Bildiyiniz kimi Xəzər dənizi nərə...

Kabak dolmasi

Kabak dolması necə hazırlanır?

Ərzaqlar: -5-6 ədəd kabak -1 ədədsoğan -1 su stəkanı düyü -Fıstıq -Zeytun yağı -Duz -İstədiyiniz ədviyyatlar -Şüyüd -Rəndələnmiş pomidor -Yarım...

yabanci dad

Məşhur Alman yeməyi “Frikasse” – “YABANCI DAD”

Alman mətbəxinin ləziz təamlarından olan  və bu gün “Gencale.az” saytının “Yabancı dad” rubrikasında sizə təqdim edəcəyimiz qaymaqlı frikasse...

pankek

Pankek necə hazırlanır?

Ramazan ayında oruc tutanlar iftar və imsaq süfrələrinin reseptləri ilə maraqlanırlar. Dadlı, eyni zamanda doyumluluq hissi yaradan yeməklər isə hər bir...

OZBEK PLOVU

Özbəklər plovu necə hazırlayır? – “YABANCI DAD”

“Gencaile.az” saytının “Yabancı dad” rubrikasında bu dəfə oxucularımıza özbək aşının hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik....

mercimek sorbasi

Əriştəli yaşıl mərcimək şorbasını belə hazırlayın

Əgər iftar saatının yaxınlaşmasına baxmayaraq hələ də hansı yeməyi hazırlayacağınıza qərar verməmisinizsə, bu yazını sona qədər oxumağınız və...

yabanci dad

Begova şorbası necə hazırlanır? – “YABANCI DAD”

“Gencaile.az” saytnın “Yabancı dad” rubrikasında bu dəfə oxucularımıza Bosniya və Herseqovina mətbəxindən Begova şorbasının hazırlanma qaydasını...

yemek

Ramazanda uzun müddət tox saxlayacaq – YUMURTALI 4 RESEPT

Tərkibi proteinlə çox zəngin olan yumurta başqa qidalarla birləşdikdə təsir gücünü daha da artırır. Bu baxımdan yumurtadan hazırlanmış qidalar daha...