Bu yeməklər sizi kökəltməyəcək – SİYAHI

Baxış sayı: 2. 122

Həzm problemləri yaşamamaq üçün diqqət etməniz gərəkən məsləhətləri təqdim edirik.

– Günə səhər yeməyində diqqətli olmaqla başlayın. Süd+yulaf əzməsi və ya süd+meyvə və ya nazik dilim tam buğda çörəyi + dilim pendir ilə hazırlanmış yağsız tost+mövsüm göyərtilərindən ibarət yüngül bir səhər yeməyi yeyin.

– Günorta yeməyi üçün zeytun yağlı tərəvəz yeməyi + ayran+ az şorba+ salat.

– Axşam yeməyinə kimi arada atışdırma etməyi də unutmayın. Bu, axşam tez doymanıza kömək edəcək.

– Yeməkləri yavaş-yavaş, yaxşıca çeynəmək və yeməklə bərabər içiləcək 1-2 stəkan su daha tez doymanıza kömək edəcək

– Axşam yeməyinin karbohidrat və protein dəyərinin nizamlı olmasına diqqət edin. Bunun üçün süfrənizdə 4 əsas qidaya (ət, süd, taxıl, tərəvəz, meyvə) önəm verin.

– Qırmızı ət yerinə hinduşka, qaz, ördək, toyuq, balığa üstünlük verin. Yağ əlavə etmədən, qızartma, qaynatma, buğlama sobada, ya da tavada yağsız bişirməyə üstünlük verin.

-Hinduşka dolması bişirin. Hinduşka aşağı kalorli olduğu üçün sağlıqla yeyilə biləcək bir qidadır. Hinduşka dolmasını düyü yerinə bulğur ilə bişirə bilərsiz.

– Süfrədə plov və makaron mümkünsə olmasın.

– Tərəvəzli, pendirlə hazırlanmış qəlyanaltılar mütləq olsun.

– Şirniyyat yeməkdən 1 saat sonra yeyilməlidir. Ağır, şərbətli şirniyyatlar yerinə südlü, meyvəli şirniyyatlar yeyin.

– İçki ac qarına içilərsə, beyinə aclıq siqnalları göndərir. Az da olsa için, ancaq tox qarına.

– 2 qədəh ağ, qırmızı şərab ən ideal seçimdir. Fərqlilik sevənlər, 2 qədəh şampan, 2 qədəh likör, 1 qədəh brandy, 4 qədəh vermut, 1 qədəh tekila, 1 dubl araq, 1 tək viski, 1 qədəh vodka, 1 şüşə pivə içə bilər.

– Axşam yeməyini erkən saatlarda edin.

– Yeməkdən sonra bədəninizi dincəltmək üçüm 30-40 dəqiqə açıq havada gəzin. Tez yatın.

– Mədəni rahatlatmaq üçün raziyana, anason, bədənin dincəlməsi üçün çobanyastığı kimi bitki çayları için. (ailem.az)




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir