karamel

Ev şəraitində karameli necə hazırlamalısınız?

Baxış sayı: 147

“Gencaile.az” saytında sizə mətbəx nümunələri təqdim etmək ənənəsini davam etdiririk. Bu gün sizə ev şəraitində karameli hazırlamaq qaydasından bəhs edəcəyik.

İnqrediyentlər

30 qr yağ

75 qr şəkər tozu

120 qr yağlı qaymaq

1 paket vanilin

Hazırlanma mərhələsi

Divarları qalın qazan qızdırılır, içinə şəkər tozu tökülür, orta odda əridilir, vaxtaşırı qarışdırılır ki, yanmasın.

Şəkər tozu kəhrəba rəngində olmaldır.

Qaymaq yaxşı qızdırılır (qaynatmaq olmaz!).

İsti qaymaq əridilmiş şəkərin içinə qarışdıra-qarışdıra tökülür.

Yumşaldılmış yağ və vanilin əlavə edilir, yenə yaxşı qarışdırılır.

Hazır karamel soyuducuda saxlanılır.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir