GOBELEKLI SORBA

Göbələkli şorbanı belə hazırlamısız? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 778

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə sizi göbələk şorbasının necə hazırlanması ilə tanış edəcəyik.

 

İçindəkilər:

500 qramgöbələk, 1 ədəd soğan, 400 qram qaymaq, 750 millilitr süd, 1 qaşıq yağ, duz, istiot.

 

Hazırlanma qaydası:

Ərzaqları doğrayırıq. Tavaya yağ və soğanı əlavə edib qovururuq. Soğanı qovurandan sonra göbələyi əlavə edirik. Göbələyin suyu çəkildikdən sonra qaymağı tökürük. Qaymaqla göbələk qaynadıqda südü əlavə edirik. Sonra duz və istiot əlavə edib, qaynağa düşəndə blenderlə əzirik. Şorba qatı olarsa, süd yenə əlavə etmək olar. Şorba bişdikdən sonra süfrəyə əlavə edirik.

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir