YEMEK

“Harda nə yeyək?” – ARGENTİNA MƏTBƏXİ

Baxış sayı: 1. 434

“Gencaile.az” saytının “Harda nə yeyək?” rubrikasında bu dəfə sizə Argentina mətbəxi haqqında danışacağıq.

Argentinalıların hazırladığı yeməklərdən zeytun yağı və ədviyyatların ətri gəlir. Argentinalılar xörəkləri hazırlayarkan sonsuz qədər ədviyyatlardan istifadə etdiklərinə görə həmin xörəklərin dadı İtaliya və ya Fransada hazırlanan xörəklərin tamını verir.

Argentinada ət yeməkləri çox sevilir. Bu da Argentinanın dünyada ən çox ət istehsal edən ölkə olması ilə izah edilir. Onlar ət xörəklərini səhər yeməyindən təxminən bir saat sonra ənənəvi lançda yeyirlər. Bunun səbəbi onların səhər yeməyində yüngül qidalanmasıdır. Çünki səhərlər bir fincan çay və ya qəhvə ilə kifaytlənirlər.

Argentinanın vizit kartı qrildə qızardılmış şirəli mal əti, donuz piyində qızardılmış ləzzətli iri klyoteklər və qeyri-adi qırmızı çaxırdır. Əgər argentinalıların çox sevdikləri barbekü qonaqlığına çağırılmış olsanız, onda böyük yemək porsiyalarını görəndə təəccüblənməyin. Həmçinin bilmək lazımdır ki, ətdən başqa, qrildə həmçinin bəzi insanların sevmədikləri heyvan xayaları və ya içalatı bişirilə bilər. Bişirilməzdən əvvəl ət bir neçə saat ərzində sarımsaq, cəfəri, duz, duru yağ və bir az sirkə və ya limondan ibarət olan marinadda saxlanılır. Ət qrildə bişərkən, üzərinə marinadın suyu tökülür.

 

Milanesa”

Milanesa

Qalet ununa batırılan pendirlə qarışdırılmış ət. Daha nə gözləyirsiniz?

 

“Empanadas”

Empanadas

İçinə Empanadas bifşteks, toyuq, pendir və ət doldurulmuş xəmir yeməyidir. Sobada bişirilmiş və ya qızardılmış olaraq servis edilir.

 

“Chimichurri Sauce”

Chimichurri Sauce

Cəfəri, zeytun yağı və müxtəlif ədviyyatlarla bişirilən yeməkdir, həmçinin sendviç və ya baget çörəklə də yemək olar.

 

“Choripan”

Choripan

Çörəyin arasında servis edilən chorizo, chimichurri sousu süfrəyə verilir. Asan hazırlanan və ləzzətlidir.

 

“Dulce də Leche”

Dulce de Leche

Argentinalılar keks növlərini ispanlardan mənimsəyib. Ən məşhur şirniyyat karamelə bənzər süd və şəkərdən hazırlanmış “dulce de leche”-dir. Karamel kimi, amma şirin südlə hazırlanan bu ləziz yemək Argentinanın ən məşhur desertidir.

 

Argentina bifşteksi

Image result for bifshteks

Argentinalılar bifşteksi bol yerkökülü, kahı və pomidorlu tərəvəz salatı ilə birlikdə təqdim edir. Yanında bir boşqab kartof qızartması, kolbasa, böyük bir şüşə sok gətirilir. Və bu doyumlu menyunun hamısı ucuz qiymətə başa gəlir.

 

Dəniz məhsulları

Atlantik okeanın sahili boyu yerləşən bütün restoranlarda Aralıq dənizi regionunun restoranlarında verilən keyfiyyətli yeməklərdən fəqlənməyən gözəl hazırlanmış dəniz məhsullarını sifariş etmək olar.

 

Aytən




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir