yemeye ne var

Kələm kotleti belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 274

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün oxucularımıza kələm kotletinin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

Tərkibi:

1 kq kələm

1 soğan

1 yumurta

2-3 diş sarımsaq

duz

istiot

1/2 st. manna

suxarı

şüyüd

göy soğan

bitki yağı

kelem kotleti

Hazırlanması:

Kələmin ortasını çıxarın. Bir neçə yerə bölüb duzlu suda təxminən 4-5 dəqiqə bişirin. Sonra sudan çıxarıb aşsüzənə qoyun ki, suyu çəkilsin. Sonra ət maşınından keçirin. Suyunu sıxın. Soğanı da ət maşınından keçirib kələmə əlavə edin. Yumurta, duz, istiot, əzilmiş sarımsaq, xırda doğranmış şüyüd və göy soğan əlavə edib qarışdırın, manna əlavə edin. Alınan qarışığı hissələrə bölün. Kotlet tutun, suxarıya batırıb qızardın.

Nuş olsun!

 

Təqdim etdi: Aydan Kərimli




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir