1) Yeməyin xarab olub olmadığını yoxlamaq üçün dadına baxmaq

Yeməyin dadına baxmaqla və ya qoxusunu hiss etməklə onun daxilində olan bakteriyaları görə bilməyəcəksiniz. Ancaq bütün bunları etməklə ciddi zəhərlənməyə yol aça bilərsiniz. Odur ki, yeməyin xarab olduğuna az da olsa şübhə edirsinizsə, onu dərhal atın.

soyuducu

2) Məhsulu buzluqdan çıxarıb masada əritmək

Zərərli qida bakteriyaları 4-60°C çoxalır. Bu səbəbdən də məhsulu ya soyuducunun aşağı rəglərində əritmək daha məqsədə uyğundur.

 Diqqət! - Əti buna görə yumaq olmaz | TurpKimi.com

3) Çiy əti yumaq

Üzərində ləkə olmayan əti yumayın. Belə ki, əti yuduğunuz zaman bakteriyalar rakovinaya keçir və beləliklə boşqablarınıza ayaq açır. Bu isə zəhərlənməyə səbəb ola bilər.

Niyə xəmirin yuvarlanmasını xəyal edirəm. Kimin yuxusu var? Xəyalın Xəmiri nə proqnozlaşdırır

4) Çiy xəmirin dadına baxmaq

Heç vaxt və heç bir halda çiy yumarta yeməyin. Çiy yumurtanın tərkibində salmonella və digər zərərli mikrooqranizmlər var. Bundan əlavə tərkibində yumurta olmayan xəmiri belə yemək olmaz. Belə ki, çiy xəmirin tərkibində zəhərlənməyə səbəb olan bağırsaq çöpləri var.

 Ət, toyuq və balığın düzgün saxlanma qaydası – AgroExpert-Kənd Təsərrüfatı Portalı

5) Əti, balığı və yumurtanı tam bişmədən yemək

Yemək yalnız yetəri tepmeraturda bişdiyi zaman tam təhlükəsizdir. Çünki bu halda onun tərkibində olan bütün bakteriyalar məhv olur. Əks hal, zəhərlənməyə səbəbdir.

Düzgün yemək masası

6) Əlləri yumadan süfrəyə oturmaq

Yemək yeməzdən öncə və sonra əlləri sabunla yumaq şərtdir. Çünki əllərimiz ən böyük bakteriya daşıyıcılarından biridir.

qabyuyan süngər | Evdar.az

7) Qab yuyan süngəri gec-gec dəyişmək

Süngər mətbəxin ən çirkli əşyasıdır. Onu hər gün dezinfeksiya etmək və ya hər həftə dəyişmək gərəkdir.