makaron tortu

“Makaron” tortu necə hazırlanır?

Baxış sayı: 864

Vaxtaşırı oxucularını mətbəx nümunələri ilə tanış edən “Gencaile.az” saytı bu dəfə sizə makaron tortunun hazırlanma qaydasını təqdim edir.

 

 İnqrediyentlər

60 qr. super sun yağı

300 qr. qiymə

2 diş sarımsaq(əzilmiş)

4 x.q.pomidor püresi

3 ədəd sürtgəcdən keçirilmiş pomidor

1 ç.q. duz

1 ç.q. istiot

1 paket qalın kəsmə makaron

80 qr. toz parmezan pendiri

100 qr. sürtgəcdən keçirilmiş holland pendiri

 

Hazırlanma mərhələsi

Makaronlar qaynar suda təxminən 8-10 dəqiqə bişirilir. Suyu süzülən makaronlar parmezanla qarışdırılır. Yağlanmış kek qabına makaronlar dik formada düzülür. İsidilmiş tavada yağ əridilir, qiymə qovrulur. Sarımsaq, pomidor püresi və sürtgəcdən keçirilmiş pomidor əlavə edildikdən sonra pomidorlar bişənə qədər orta odda bişirilir. Duz və istiot səpilir. Makaronların üzərinə qiyməli qarışım əlavə olunur. Holland pendiri səpilib 190 dərəcədə 15 dəqiqə bişirilir. Bişdikdən sonra 10 dəqiqə saxlanılır, sonra servis edilir.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir