mercimek

Noxudlu mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI

Baxış sayı: 169

Mərciməkdən hazırlanan şorbanı əksəriyyətimiz sevirik. “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə sizi evdə noxudlu mərcimək şorbasının hazırlanma qaydası ilə tanış edəcəyik.

 

46 nəfər üçün

 

Lazım olanlar: 

1 stəkan qırmızı mərcimək

1 qırmızı soğan

1,5 -2 litr ət suyu

1 stəkan qaynadılmış yaşıl mərcimək

1 stəkan qaynadılmış noxud

1 ovuc nazik vermeşil

Sumax

Duz

Qırmızı bibər

Kərə yağ

 

Hazırlanması:

Orta boy bir qazanın içərisinə yuyulmuş və süzülmüş qırmızı mərcimək və soyulmuş bütöv soğan qoyulur. Üzərinə ət suyu əlavə edilir və qazanın qapağı yarı aralı olaraq az odda mərciməklər yumşalana qədər bişirilir. İçindən soğan çıxarılır və mətbəx robotu ilə maye halına gələnə qədər qarışdırılır. İçinə əvvəlcədən qaynadılmış yaşıl mərcimək, noxud və vermişel əlavə edilərək, 10 dəqiqə daha bişirilir.

Bir tavanın içində kərə yağı əridilir, içinə sumax və qırmızı bibər əlavə edilib bir az qovurulur. Kasalara isti olaraq çəkilən şorbanın üzərinə hazırlanan yağ əlavə edilərək süfrəyə verilir.

 

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir