yemeye ne var

Qarabaşaq salatı belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 610

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə qarabaşaq salatının hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

Lazım olan ərzaqlar

4 yemək qaşığı qarabaşaq(greçka),

1 ədəd quru soğan və ya

2 dəstə təzə soğan

56 ədəd pomidor,

45 diş sarımsaq

1 dəstə cəfəri və şüyüd

1 yemək qaşığı sirkə

1 çay qayığı zeytun yağı

çox az duz

qarabasaq salati

Hazırlanma qaydası

Qarabuğdayı arıtlayın. Təmizlədiyiniz qarabuğdayını 1 saata qədər isti suyla isladaraq gözlədin. Daha sonra yumuşalana qədər bişirin. Tərəvəzləri təmizləyərək yuyun. Pomidor, sarımsağı, soğanı, cəfəri və şüyüdü yuyun. Tərəvəzlər suyunu süzdükdən sonra doğrayın. Bişirdiyiniz qarabaşağı soyumağa qoyun. Soyuyan qarabaşağa sirkə, tərəvəzləri , zeytun yağı və duzu da əlavə edib qarışdırın.

Soyuq halda servis edin.

Nuş Olsun!

 

Təqdim etdi: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir