Uşaqların uzaq durmalı olduğu qidalar

Baxış sayı: 636
Qəhvə: infarkta yol açmaqla yanaşı, yuxusuzluq və dişlərdə saralma yaradır.
 
Kartof qızartması (free): tərkibindəki akrilamid maddəsi damar sərtliyi, şişkinlik və xərçəngin yaranmasına səbəb olur.
Kolbasa, sosiska: tərkibində natrium nitrit olan kolbasa və sosiskanın yeyilməsi xərçəng xəstəliyinin yaranmasına səbəb olur.
Çipsi: bu qida xərçəng xəstəliyindən piylənməyə, şəkər xəstəliyindən unutqanlığa qədər bir çox xəstəlik yaradır.
Asitli içkilər: tərkibində asit olan bu cür içkilərin mədə və bağırsaq xəstəlikləri yaratma ehtimalı var.
Hazır (yarımfabrikat) şorbalar: toz halına gətirilmiş, dəfələrlə istehsal olunmuş, içərisində həddən çox qatqı maddələri olan hazır şorbalar xərçəngə yol açır.
Rəngli şirniyyatlar: içərisində rəng yaradan kimyəvi maddələr olan şirniyyatlar diş çürüməsi daxil olmaqla, piylənmə, şəkər xəstəliyi, ürək və qan dövranı xəstəlikləri, xərçəng, yüksək təzyiq, iflic və sümük əriməsinə gətirir.
 
Çiy yumurta: çiy yumurtanın tərkibində zərərli salmonella mikrobu var ki, bu da müxtəlif xəstəliklər törədə bilər.
 
Spirtli içkilər: beyin və sinir sisteminə mənfi yöndə çox ciddi təsir edir.



Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir