vupi perojnasi

“Vupi” pirojnası necə hazırlanır?

Baxış sayı: 187

Hazırlanması çox asan olan bu amerikan pirojnasının hələ də dadına baxmamısınızsa, reseptin ekran şəklini çəkməyə hazır olun. Çay süfrələrinizi standart şirniyyatlardan xilas edəcək bir reseptdir.

 

Tərkibi

Xəmir üçün

1 ədəd yumurta

80 qr kərə yağı

100 qr şəkər kirşanı

3 x/q kakao tozu

100 ml süd

130 qr ələnmiş un

1 ç/q qabartma tozu

1 q vanil

 

Krem üçün

150 ml qaymaq (35%)

4 x/q şəkər kirşanı

 

Yağı əvvəlcədən soyuducudan çıxardırıq. Unu, kakao tozunu, qabartma tozunu və vanili qarışdırırıq.

Yağı şəkər kirşanı ilə yumşalana və qabarana qədər qarışdırırıq. Yumurtanı üzərinə töküb, qarışdırmağa davam edirik.

Daha sonra əvvəlcədən hazırladığımız un və kakaoya südü əlavə edərək qarışdırırıq. Bütün inqridientlər bir-birinə tam qarışana qədər bu prossesi davam etdiririk.

Hazır olan xəmiri xörək qaşığı vasitəsilə sobanın qabına düzün. Çalışın ki, halqalarınız çox böyük olmasın. Çünki bişdikcə də həcmi artacaq. Sobanı 180 dərəcədə qızdırıb 10-12 dəqiqə bişiririk.

Pirojnalarımız bişənə qədər biz kremi hazırlayaq. Şəkər kirşanı ilə qaymağı bir-birinə tam qarışana qədər çalın. Hazır olan pirojnaların ortasına kremi qoyun.

Bizim fikrimizcə bu şirniyyatın hər hansı bir bəzəyə ehtiyacı yoxdur. Lakin siz zövqünüzə görə bəzək verə bilərsiniz




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir