xərçəng

Xərçəngdən necə qorunmalı? – BU MEYVƏLƏRİ YEYİN

Baxış sayı: 1. 490

Elm, texnika inşikaf etsə də, xərçəng xəstəliyi 21 əsrdə dünyanın ən çox ölümə səbəb olan xəstəliklərindən biri olaraq qalmaqdadır. Əsrin bəlası ilə mübarizə elə də asan olmasa da, ona yoluxma riskini nisbətən azaltmaq olar. Necə? İstənilən xəstəliklə mübarizədə fəal həyat tərzi, sağlam qidalanma önəmli yer tutur.

Xüsusilə xərçəng xəstəliyindən qorunmaq üçün faydalı olan meyvə və tərəvəzləri təqdim edirik.

Onların tərkibindəki antioksidantlar, vitamin və minerallar hüceyrələrin zədələnməsinə və xəstə hüceyrələrin yayılmasına mane olur:

üzüm, alma, şaftalı, noxud, soğan, kartof, kakao, yaşıl çay, sarımsaq, yaşıl soğan, turp, nanə, razyana, zeytun yağı, kivi, qırmızı bibər, pomidor, yerkökü, ərik, albalı, fındıq, qoz, gilas, moruq, böyürtkən, gavalı.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir