Xasil

Xaşıl necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 303

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə daha çox havanın soyuq keçdiyi günlərdə hazırlanan xaşılın necə hazırlanmasından bəhs edəcəyik.

 

İnqrediyentlər

1,5 stəkan un

1,5 litr su

4 x.q.ərinmiş yağ

4 x.q. şəkər tozu

zövqə görə bəhməz

zövqə görə duz

 

Hazırlanma mərhələsi

Aluminium qazanda duzlu su qaynadılır. Bu suya qarışdırılaraq az-az un tökülür. Xama qatılığında olanda boşqablara tökülür. Ortasından qaşıqla çökəklik açılır. Çökəkliyə ərinmiş yağ qoyulur. Üzərinə də bəkməz və ya şəkər tozu gəzdirilir.

 

Təqdim etdi: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir