Ətli düyü plovu, ənənəvi Azərbaycan mətbəxinin ən sevilən yeməklərindən biridir. Düyünün ləzzətli ət və digər təbii inqrediyentlərlə birləşməsi, bu yeməyi hər zaman əvəzolunmaz edir.
Lazım olan ərzaqlar:
500 qram mal əti (dövrlənmiş)
2 stəkan düyü
1 baş soğan
2 yemək qaşığı tomat pastası
1/2 stəkan bulyon
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
2 yemək qaşığı kərə yağı
1 stəkan quru meyvə (üzüm, xurma və ya ərik)
Təzə cəfəri
Hazırlıq:
Ətin hazırlanması:
Əti doğrayın və bir az yağda qızardın. Üzərinə doğranmış soğanı əlavə edib qovurun. Tomat pastasını əlavə edib qarışdırın. Sonra bulyonu və qara istiot, duz əlavə edərək bişirin.
Düyünün hazırlanması:
Düyünü qaynar suda bişirin, amma tam bişirməyin. Sonra duzlu su ilə süzün.
Plovun bişirilməsi:
Böyük bir tavada kərə yağı əridin, üzərinə bişmiş düyünü əlavə edin. Üstünə bişmiş əti və quru meyvələri əlavə edib, qarışdırın. Plovu tam orta istilikdə 10 dəqiqə daha bişirin.
Servis:
Hazırladığınız plovu isti-isti servis edin. Üstünü təzə cəfəri ilə bəzəyin.
Təqdim etdi: İlahə Atəş