yemeye ne var

Ətli düyü plovu belə hazırlanır - "YEMƏYƏ NƏ VAR?"

Baxış sayı: 335

Ətli düyü plovu, ənənəvi Azərbaycan mətbəxinin ən sevilən yeməklərindən biridir. Düyünün ləzzətli ət və digər təbii inqrediyentlərlə birləşməsi, bu yeməyi hər zaman əvəzolunmaz edir.

 

Lazım olan ərzaqlar:

500 qram mal əti (dövrlənmiş)

2 stəkan düyü

1 baş soğan

2 yemək qaşığı tomat pastası

1/2 stəkan bulyon

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı qara istiot

2 yemək qaşığı kərə yağı

1 stəkan quru meyvə (üzüm, xurma və ya ərik)

Təzə cəfəri

 

Hazırlıq:

Ətin hazırlanması:

Əti doğrayın və bir az yağda qızardın. Üzərinə doğranmış soğanı əlavə edib qovurun. Tomat pastasını əlavə edib qarışdırın. Sonra bulyonu və qara istiot, duz əlavə edərək bişirin.

plov

Düyünün hazırlanması:

Düyünü qaynar suda bişirin, amma tam bişirməyin. Sonra duzlu su ilə süzün.

 

Plovun bişirilməsi:

Böyük bir tavada kərə yağı əridin, üzərinə bişmiş düyünü əlavə edin. Üstünə bişmiş əti və quru meyvələri əlavə edib, qarışdırın. Plovu tam orta istilikdə 10 dəqiqə daha bişirin.

 

Servis:

Hazırladığınız plovu isti-isti servis edin. Üstünü təzə cəfəri ilə bəzəyin.

 

Təqdim etdi: İlahə Atəş




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir