Tərkibi:
Yarım kq acı bibər
Yarım su stəkanı qoz içi
6 diş sarımsaq
1 yemək qaşığı sirkə
1 su stəkanı su
1 şirin qaşığı toz şəkər
1 su stəkanı qatıq
Yarım su stəkanı zeytunyağı
Hazırlanması:
Bibəri iri iri doğrayın. Sarımsaqları ayırd dilimləyin. Kiçik bir qazanda yağı qızardıb sarımsaqları yüngül doğrayın. Bibərləri əlavə 5-10 dəqiqə daha qızardın. Qırmızı bibər, şəkər, duz və suyu qızartdığınız bibəri əlavə edib orta atəşdə bişirin. Bibərlər yumşalıb suyunu çəkincə ocaqdan alın. Sirkəni əlavə edib soyumağa buraxın. Soyuyunca qatıq və qoz içini qarışdırıb xidmət edin.
Nuş olsun!