kartof

Adi kartof – hər evin süfrəsində qənaətli və ləzzətli qəhrəman

Baxış sayı: 468

Kartof – demək olar ki, hər mətbəxin vazkeçilməz məhsuludur. Onunla hazırlanan yeməklər həm doyumludur, həm də münasib qiymətə başa gəlir. Ən sadə formada bişirilsə belə, dadlı və cəlbedici ola bilir. Lakin təcrübəli evdar qadınlar kartofu daha fərqli və ləzzətli etmək üçün heç də bahalı inqrediyentlərə əl atmırlar.

 

Bəs adi qızardılmış və ya qaynadılmış kartofa xüsusi dad bəxş edən nədir?

Təcrübəli aşpazların gizli sirri – xardal sousudur.

Əgər kartofu bişirdikdən sonra ona bir az xardal sousu əlavə etsəniz, nəticə sizi təəccübləndirəcək. Xardal yeməyə yüngül turşməzə dad, xoş ətir və fərqli toxunuş bəxş edir.

 

Hazırlanma qaydası:

Kartofu istədiyiniz formada – qaynadılmış və ya sobada bişmiş şəkildə hazırlayın. Daha sonra üzərinə 1–2 çay qaşığı xardal sousu əlavə edib yaxşıca qarışdırın. İstəyə görə, azacıq zeytun yağı, limon suyu və doğranmış şüyüd də əlavə edə bilərsiniz.

Bu resept həm gündəlik nahar, həm də qonaq süfrəsində fərqlilik yaratmaq üçün əla seçimdir. Həm ucuz, həm də qeyri-adi ləzzətlidir.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir