Albalı piroqu

Albalı piroqu – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 1. 045

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə albalı piroqunun reseptini təqdim edirik:

 

Xəmir üçün inqrediyentlər:

2 yumurta

1/2 çay qaşığı duz

1 stəkan kefir və ya 2 stəkan qatıq

100 qram marqarin

1 çay qaşığı qabartma tozu

250 qram və ya bir az çox un, xəmir xama konsitensiyasında olmalıdır

100 qram şəkər tozu

Bir paket vanilin

 

İçlik hazırlamaq üçün:

450 qramlıq dondurulmuş və ya təzə albalı

Şəkər

 

Hazırlanma qaydası:

Yağı şəkərlə çalın, yumurta, kefir, un, vanilin, qabartma tozu əlavə edin. Xəmiri yağlı kağız sərilmiş qaba tökün, üzərinə giləmeyvə, sonra şəkər tozu səpin.

30 dəqiqə 200 dərəcədə bişirin.

Nuş olsun!

 

Məsudə Sultan

 




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir