Bəs maraqlıdır, hansı qidalar iştahanı artırır:
* Müxtəlif ətirlər: yerkökü, nanə və yaşıl almanın ətrini gündə 20-30 dəfə iyləmək.
* Cökə dadı verən çayları qəndsiz içmək.
* Çərəzlər, xüsusilə badam yemək
* Vəzəri, cəfəri, ispanaq kimi yaşıl lifli tərəvəzlər və heyva yemək mədənin həcmini genişləndirərək toxluq hissi yaradır.
* Kifayət qədər zülal qəbul etmək. İnsanı kökəltməyən az yağlı, zülal tərkibli qidalardan (yumurta ağı, dərisiz toyuq əti, süd və balıq) faydalanmaq.
* Sarı ləbləbi, buğda çörəyi, vələmir əzməsi, yaşıl və sarı mərcimək, qırmızı lobya kimi şəkəri olmayan taxıl və paxlalı bitkilərdən istifadə etmək.