baliq buglamasi

Balıq buğlaması necə hazırlanır?

Baxış sayı: 709

Tərkibi:

1 kilo bölgə balığı (beluqa) – tikələrə bölünmüş

2 ədəd pomidor – qabığını soyub, doğrayın (2 stəkan alınmalıdır)

1 ədəd yaşıl bibər – doğrayın (1 stəkan alınmalıdır)

1 ədəd kərəviz sapı – doğrayın (yarım stəkan alınmalıdır)

Yarım stəkan doğranmış cəfəri

2 ədəd dəfnə yarpağı

1 ədəd kiçik limon – 4 dilimə kəsilmiş

4 xörək qaşığı kərə yağı

Duz, istiot

 

Hazırlanması:

Qazan və ya dərin tavanın dibinə balıqları düzün. Duz-istiot səpin. Qalan ərzaqları bu qaydada balığın üstündən lay-lay düzün – pomidor, bibər, kərəviz, cəfəri, dəfnə, limon, kərə yağı. Qazanın qapağını örtün və buğlamanı vam oddan təxminən 30 dəqiqə ərzində, və yaxud balıq bişənədək bişirin. Çörəklə süfrəyə verin.

Nuş Olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir