Tərkibi:
1 şorba qaşığı toz şəkər
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 tutam duz
2 su stəkanı un
2 ədəd yumurta
2 su stəkanı süd
4 şorba qaşığı əridilmiş kərə yağı
Yetərincə bal
Hazırlanması:
1) Bütün vəsaiti bir qabın içinə qoyub, dum duru olana qədər yaxşıca çırpın.
2) Əldə etdiyiniz qarışıqdan kifayət qədər alıb, qızğın tava üzərinə çox incə bir təbəqə halında yayın.
3) Qarışım kiçik kiçik qabarmağa başladığında, alt-üst edib digər tərəfini də bişirin, sonra bir qaba alın və tavaya ikinci blinçiki yayın.
4) İkinci blinçikin bişməsi əsnasında, qabdaki blinçiki soyutmadan, üzərinə kərə yağı və bal sürüb rulon halına gətirin.
5) Blinçikləri bir-bir bişirib hazırladıqdan sonra, isti olaraq servis edin.
Nuş olsun!