“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə balqabaq qızartmasının hazırlama qaydasından bəhs edəcəyik.
İnqrediyentlər
100 qram yağ
1 ədəd yumurta
1 stəkan un
500 qram balqabaq
1 diş sarımsaq
500 qram qatıq
zövqə görə duz
Hazırlanma mərhələsi
Sarımsağın qabığı soyulur, yuyulur. Qatıq bir kasa tökülür, əzilmiş sarımsaq əlavə olunur və qarışdırılır. Balqabağın qabığı soyulur, içi təmizlənir, bir barmaq qalınlığında iri dilimlərə ayrılır. Yumurta bir qaba çırpılır. Un da bir boşqaba tökülür. Yağ əridilir. Balqabaq dilimləri yumurta və una batırılır. Əridilmiş yağda qızardılır. Artıq yağı kağız saleftlə alınır, üzərinə duz səpilir və qatıqlı sous ilə birlikdə servis edilir.
Tehranə Əskərova