balqabaq qutabi

Balqabaq qutabını belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 1. 048

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə oxucularımıza balqabaq qutabının hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

İnqrediyentlər

1 kq balqabaq

100 qr nar

400 qr buğda unu

4 ədəd baş soğan

120 qr Super sun yağı

zövqə görə duz, istiot

 

 

Hazırlanma mərhələsi

Balqabaq təmizlənir, xırda doğranılır. Dayaz qazanda üstünə su tökülür, qapağı bağlanılır və öz buğunda bişirilir.

Soğan xırda doğranılır və yağda qovrulur. Sonra qazanda bişən balqabaqlara qatılır, duz, istiot səpilir. Əzilir və nar da əlavə olunaraq qarışdırılır.

Un, su, duzdan bərk xəmir yoğrulur. Həmin xəmir 1 mm qalınlığında yayılır. Xəmirdən kasa ağzı boyda dairələr kəsilir.

Dairələrin içərisinə içlik qoyulur, aypara şəklində bükülür.

Sacda, sobada və ya tavada hər iki üzü qızardılır.

Süfrəyə verilən zaman qutabın üzərinə ərinmiş Super Sun yağı çəkilir.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir