Əgər sobada bişirmək istəmirsinizsə və ya sobanız yoxdursa, amma şirniyyat istəyirsinizsə, bişirmədən hazırlanan tort mükəmməl bir seçimdir.
Bu dəfə, “Gencaile.az” saytının Instagram səhifəsi olan “my_sweet_house_1” vasitəsilə oxucularına təqdim etdiyi “Şirin süfrə” rubrikasında, çiyələk və şokoladla hazırlanan ləzzətli bir resept təqdim edirik:
Lazım olan məhsullar:
500 ml krem (və ya qaymaq)
300 q yulaf peçenyası
200 g çiyələk
100 g şəkər tozu
50 g tünd şokolad
1 çay qaşığı vanilin
Zövqə görə qoz və ya badam
Hazırlanması:
İlk öncə kremi, şəkər tozunu və vanilini bir qabda yaxşıca qarışdırın. Mikserlə çalaraq yumşaq və yüngül bir krem əldə edin.
Çiyələkləri təmizləyin və kiçik parçalara doğrayın. Sonra yulaf peçenyalarını təkrarən kiçik hissələrə ayırın və hazırladığınız krem ilə qarışdırın.
Bu qarışığı formaya tökün, üzərinə doğranmış çiyələk parçalarını əlavə edin. Sonra qalan kremi də üzərinə əlavə edin və yaxşıca düzün.
Şokoladı kiçik parçalara ayırın və əritərək tortun üzərinə bəzək olaraq tökün. Əgər istəyirsinizsə, badam və ya qoz parçaları ilə tortun üzərini bəzəyərək əlavə bir dad qatın.
Tortu soyuducuda ən azı 3 saat saxlayın, amma ən yaxşı nəticə üçün bir gecə soyuducuda saxlanılması tövsiyə olunur.
Tortu krem, meyvələr və ya bəzək şokoladı ilə daha da gözəlləşdirə bilərsiniz. Üzərini həmçinin çiyələk və ya digər təzə meyvələrlə bəzəmək də mümkündür.
Damaq dadınıza uyğun tort və şirniyyatların sifarişi üçün aşağıdakı səhifəyə müraciət edə bilərsiniz:
https://www.instagram.com/my_sweet_house_1/