Bölmə:Mətbəx

yemeye ne var

Balıq küftəsini belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az“ saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə balıq küftəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.  ...

yemek

Sağlam yeməklər bişirmək üçün 5 addım

Hamımız yeməklərmizin daha sağlam bir hala gətirməyin yollarını axtarırıq. Bunu reallaşdırmaq üçün bütün yemək üsullarımızı dəyişdirməyə...

yemeye ne var

Qarğıdalı keksi belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə qarğıdalı keksinin hazırlanmasından bəhs edəcəyik.  ...

tort

Balqabaq şirniyyatı necə hazırlanır? – “ŞİRİN SÜFRƏ”

Türkiyə mətbəxinə 17-ci əsrdə daxil olmuş, ana vətəni Amerika olan bir bostan bitkisindən bəhs edəcəyik bu gün: Zoluşka nağılında faytona çevrilən,...

plov

İdeal plov hazırlamaq üçün A-dan Z-yə hər şey

Ölkəmizdə 200-dən çox plov növü var: şeştərəngi plov, şaşəndaz plov, qır-qır plov, əriştə plov, nar plov, şirin plov, meyvə plov, fisincan plov,...

omlet

Dünyanın ən dadlı 9 omleti – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Səhər yeməyini daha ləzzətli və daha sürətli etmənin yollarından biri yumurtadan hazırlanmış omletdir. Dünyanın müxtəlif ölkələrində bu yeməyi daha...

limonad

Evdə hazırlaya biləcəyiniz üç sərinləşdirici limonad

Zəncəfilli laym Tərkibi: Qazlı su – 500 ml Laym – 4 ədəd Zəncəfil – 20 q Şəkər – 60 q Su – 20 ml Buz Hazırlanma üsulu:...

yemeye ne var

Soğan bozbaşı belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Soğan bozbaşı Azərbaycan mətbəxinin qədim yeməklərindən biridir. Zəngin tərkibi və fərqli ləzzəti ilə seçilir. Tərkibində bol soğan olduğuna görə...

xas

Soyuq havanın isti yeməyi – Xaş

Soyuq havaların əvəzolunmaz yeməyi Xaş və ya Kəllə paça. Xaş yeməyi immuniteti zəif, xəstə olan insanların dərmanıdır. Çünki onun tərkibindəki...

yemeye ne var

Feyxoa dolması belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Feyxoa yalnız ən yaxşı yod mənbələrindən biri deyil, meyvəsində insan orqanizmi üçün lazım olan demək olar ki, bütün vitaminlər var. Feyxoa mövsümü...