Bölmə:Mətbəx
Umac halvası belə bişirilir – RESEPT
Fev 07, 2018
Azərbaycan mətbəxinin ən qədim və ləzzətli şirniyyat növlərindən biri halvadır. Əsasən orucluqda və yas mərasimlərində çalınan halva əvvəllər...
Soyuq havaların can dərmanı: qış şorbası – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”
Fev 05, 2018
Qış fəslinin gəlməsi və havaların soyuması mətbəxlərdə daha çox şorbaların bişirilməsinə təkan verir. Çünki şorbaların tərkibi adətən vitamin...
Kartof dolması yemisiniz? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”
Yan 22, 2018
Dolmanı yəqin ki, hər birimiz xoşlayırıq. Yarpaq, kələm, “3 bacı” dolmaları milli mətbəximizin ən sevilən təamlarıdı. Bəs heç kartof dolması...
Kərə yağını necə əritmək lazımdır? – QAYDASI
Yan 17, 2018
Azərbaycan mətbəxinin ləzzət sirri yeməklərin kərə yağında bişirilməsidir. Ancaq əlbəttə əridilmiş kərə yağında. Son illər gənc xanımlar...
Mayonez souslu kartof necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”
Yan 15, 2018
“Gencaile.az” saytının ənənəvi olaraq hər həftənin bazar ertəsi oxucularına təqdim etdiyi “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu...
Südü necə bişirməli?
Yan 10, 2018
Ümumiyyətlə südü alumin qabda, orta odda qaynatmaq lazımdır. Yüksək odda bişirilən südün yanmaq ehtimalı böyükdür. Südü qazana tam deyil, yarıyadək...
Südlü mərcimək şorbasını necə hazırlamalı? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”
Yan 08, 2018
Süfrələrdə ləzzətlə yediyimiz şorbalar arasında mərcimək şorbasının öz yeri var. Mərciməyin yaşıl, qırmızı növlərindən bir neçə cür yeməyin...
Qışın ən ləzzətli yeməyi olan balıqdan istifadənin QIZIL QAYDALARI – FOTOLAR
Yan 06, 2018
Soyuq havalarda vazkeçilməz ət məhsullarından olan balıq bir çox xəstəliklərin dərmanı sayılır. Ancaq bu qidadan düzgün istifadə etmək üçün bəzi...
Kartof qızartmasını dadlı edən VACİB MƏSLƏHƏTLƏR
Yan 04, 2018
Kartof qızartması çox asan hazırlanan yemək növüdür. Amma nədənsə hər kəsdə dadlı alınmır, istənilən formada qızarmır. Bəs kartofun dadlı olması...
Yeni ilə xüsusi hind toyuğu – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”
Yan 01, 2018
Yeni ildə stolumuzun üstündən mütləq toyuq əskik olmur. Digər günlərdən fərqli olaraq məhz bayram süfrəsi üçün onun daha dadlı olmasına...
SON MÜZAKİRƏLƏR