Bədəndə hemoqlobini artırmaq üçün bir sıra qidalar istehlak etmək lazımdır.
Bunu rus terapevt Petrovski Aleksey Popov deyib.
Onun sözlərinə görə, dəmir çoxlu üzvi turşuların, vitaminlərin və mikroelementlərin iştirakı ilə mükəmməl şəkildə sorulur. Onun sözlərinə görə, pəhrizdə profilaktik dozada C vitamini, limon və ya portağal suyu, qreypfrut və giləmeyvə, kələm və qırmızı bibər yeməkləri olmalıdır.
O qeyd edib ki, dəmirin səviyyəsini tənzimləmək üçün çovdar unu, suksin turşusu, toyuq yumurtası, günəbaxan tumu, sarımsaq, soğan, brokoli, Brüssel kələmi, ət, quş əti, balıq, badımcan, göbələk və bir sıra digər məhsullardan da istifadə etmək lazımdır.
Hüseyn İbadlı