“Həzm sistemlərində problem olan insanlar armud yeməkdən çəkinməkməlidirlər”. Bu barədə qidalanma mütəxəssisi Svetlana Fus məlumat verib.
O, meyvənin çox miqdarda lif ehtiva etdiyini, bunun da peristaltikanı artıraraq bağırsaq mukozasını qıcıqlandırdığını və armudun həddindən artıq istehlak edildikdə qaz meydana gəlməsinə səbəb olan fruktozanın olduğunu qeyd edib.
“Mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri diaqnozu qoyulmayan şəxslər üçün isə armud yalnız fayda verəcək. Bu məhsul təbii pəhriz lifi (yüz qramda – gündəlik dəyərin 14%-i), silikon (17%), mis (10%), dəmir (12%) və kalium (6%) mənbəyidir”, – Svetlana Fus qeyd edib.
Qidalanma mütəxəssisi deyib ki, armudun digər komponentlərinə B vitaminləri, fenolik birləşmələr və tanenlər (tanenlər) daxildir. Bunlar əsasən meyvənin qabığında olur.