Arıqlamaq üçün ən faydalı beş tərəvəz açıqlanıb. Mütəxəssis Joseph St. Pierre deyir ki, arıqlamaq üçün nişastasız tərəvəzlər yemək lazımdır.
O, kartof, qarğıdalı, balqabaq və noxud kimi nişastalı tərəvəzlərin də sağlamlıq üçün faydalı olduğunu qeyd edib. Ancaq arıqlayanlar üçün nişastalı olmayanları seçmək daha yaxşıdır, çünki daha az kalori və karbohidrat var.
Həkim C vitamini ilə zəngin olan balqabaq, tərkibində Omeqa-3 yağ turşuları olan brüssel kələmi, kalium, maqnezium, B və K qrupunun vitaminləri ilə doymuş ispanağı ən faydalı hesab edir. Mütəxəssis çoxlu maye, lif, kalium və gül kələm ehtiva etdiyi üçün pəhrizə xiyar əlavə etməyi də təklif edib.
Diyetoloqlar arıqlamağı sürətləndirməyin digər yolunu isə daha çox göyərti yemək və karbohidratları zülallarla birləşdirmək lazım olduğunu vurğulayıb.