tort

"Çiçək Bağçası" tortu necə hazırlanır? - "ŞİRİN SÜFRƏ"

Baxış sayı: 498

“Çiçək Bağçası” tortu bayram süfrələrinizə rəng qatacaq şirin və qeyri-adi bir desertdir. Həm gözəl görünüşü, həm də ləzzəti ilə xüsusi günlər üçün mükəmməl seçimdir. “Gencaile.az” saytının Instagram sosial şəbəkəsindəki  “my_ sweet_house_1” səhifəsindən ilhamlanaraq, bu asan hazırlanabilən tortu sizə təqdim edirik.

 

Tərkibi:

Biskvit üçün:

4 ədəd yumurta

100 qr şəkər tozu

1/2 stəkan kefir

70 qr un

30 qr kakao

1 çay qaşığı qabartma tozu

 

Biskviti islatmaq üçün:

1 stəkan su

2 xörək qaşığı şəkər tozu

1 çay qaşığı vanil

 

Arasına yaxmaq üçün krem:

2 stəkan süd

1/2 stəkan şəkər tozu

1/4 stəkan un

1 çay qaşığı nişasta

1 paket vanil

1 ədəd yumurta sarısı

 

Ara qatları üçün:

1 ədəd albalı (və ya sevdiyiniz meyvə)

 

Üzərinə yaxmaq üçün krem:

1 paket qaymaq

2 xörək qaşığı şəkər kirşanı

1 paket vanil

2 xörək qaşığı şanti krem tozu

 

Çiçəklər üçün:

Qırmızı, sarı və yaşıl şəkər xəmiri

Pambıq baloncukları üçün ağ şəkər xəmiri

Qara rəngli qida boyası

 

Hazırlanma qaydası:

Biskviti hazırlamaq üçün:

Yumurta ağlarını və sarılarını ayırın. Yumurta ağlarını şəkər tozu ilə mikserlə çırpın, yumurta sarılarını isə ayrı bir qabda çırpın. Kefiri əlavə edib qarışdırın. Un, kakao və qabartma tozunu birləşdirib ələyin və yumurta qarışığına yavaşca əlavə edin. Hazırlanan qarışığı yuvarlaq bir borcam qəlibə tökün və 180 dərəcə sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Biskviti soyudun və 2-3 hissəyə ayırın.

 

Kremi hazırlamaq üçün:

Südü, şəkər tozunu, un və nişastanı bir qazanda qarışdırın. Yumurta sarısını əlavə edib orta atəşdə bişirin. Krem qatılaşanda ocağı söndürün və soyumağa qoyun.

 

Biskviti islatmaq üçün:

1 stəkan suya şəkər tozu və vanili əlavə edin, qarışdırın və biskvit qatlarını bu şirin su ilə isladın.

 

Şanti kremi hazırlamaq üçün:

Kremi mikserlə çırpın, şəkər kirşanını və vanili əlavə edin. Kremin bərkiməyə başladığında şanti krem tozunu əlavə edib yenidən çırpın.

 

Tortu yığmaq:

Biskvit qatlarını isladıb hər birinə krem və meyvə dilimləri əlavə edin. Üstünə şanti kremi ilə bəzəyin və şəkər xəmiri ilə çiçəklər düzün.

 

Çiçəklər üçün:

Şəkər xəmiri ilə çiçəklərin petallarını hazırlayın və tortun üzərinə yerləşdirin. Çiçəklərin mərkəzini pambıq baloncukları ilə bəzəyin.

 

Nuş olsun!

 

Damaq dadınıza uyğun tortların sifariş olunması üçün aşağıdakı səhifəyə müraciət edə bilərsiniz.

https://www.instagram.com/my_sweet_house_1/




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir