Çiyələkli piroqun hazırlanma qaydasını təqdim edirik:
Tərkibi:
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
1 st. un
100 q kərə yağı
1 ç.q. soda
1 x.q. sirkə
300 q çiyələk
krem:
1 st. xama
3 x.q. şəkər tozu
üzərinə:
çiyələk
2 yumurtanı 1 st. şəkər tozuyla çalın.
Yağı əridin, 1 st. qatıq, 1 st. unla birlikdə yumurtalı qarışığa əlavə edin. Mikserlə çalın. Sodanı sirkədə öldürüb xəmirə qatın. Çiyələk əlavə edib qarışdırın.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpüylə yoxlayın.
1 st. xama ilə 3 x.q. şəkər tozunu çalın.
Piroqu soyudub üzərinə krem çəkin. Bolluca çiyələklə bəzəyin.