Defne yarpagi

Dəfnə yarpağını yandırmağın faydası…

Baxış sayı: 1. 837

Qədim Roma və Yunanıstanda həm tibbi dərman kimi, həm də yeməklərdə ətir kimi istifadə edilən dəfnə yarpağı yandırıldıqda ətrafa ətirli qoxular və şəfa yayır.

Dəfnə yarpağının üzərlik kimi yandırılması sayəsində qoxusunun təsirləri insanı heyrətə salır.

Quru dəfnə yarpağını bir kasa, kül qabı və s. bir qabın üzərində uc hissəsindən olmaqla yandırın və ətrafa yayılan qoxunun sağlamlığa verdiyi təsirlərin şahidi olun.

Baş ağrısını aradan aparır: dəfnə yarpağının tərkibindəki olan sineol, pinen və elimisin kimi maddələr yandığı vaxt daha təsirli olur və baş ağrısını sakitləşdirir, rahatlığınızı təmin edir.

Ağciyərlərə təmiz nəfəs ötürür. İçərisində olan “mycrene” və “eugenol” ağciyəri və nəfəsləri təmizləməkdə olduqca təsirlidir.

Şəkər, xolesterinə qarşı təsirlidir: Xüsusilə 2-ci tip diabet xəstələri üçün təklif olunur. Pis xolesterini, qandakı qlükoza və trigliserid səviyyəsini aşağı salır.

Xərçəngin inkişafına mane olur. Bir antioksidant mənbəyi olan dəfnə yarpağı xərçəngin inkişafına mane olaraq, onun qarşısını da almaqda təsirlidir.

Dəfnə yarpağı hamilə xanımların fol turşusuna olan ehtiyacını da təmin edir.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir