kartof puresi

Dadlı kartof püresi necə hazırlanır?

Baxış sayı: 597

Heç şübhəsiz ki, kartof püresi əksər xanımlar üçün hazırlanması asan yemək hesab olunur. Amma bu da bir həqiqətdir ki, dadlı kartof püresi hazırlamağın da bəzi sirləri var.

Bu yeməyin ləzzətli olmasındakı birinci sirr düzgün kartof seçimidir.

Kartofunuzu seçmək və düzgün bişirmə qaydalarına riayət etmək sizə restoran keyfiyyətində kartof püresi hazırlamağa kömək edəcək.

Kartof püresi ucuz, dadlı və çox doyurucu bir yeməkdir. Birdən çox kartof çeşidindən istifadə etmək daha yaxşıdır. Optimal tutarlılıq üçün həm mumlu, həm də yüksək nişastalı kartofu sınayın.

Sonra kök tərəvəzləri yaxşıca yuduğunuzdan əmin olun. Üçüncüsü, qaynar su istifadə etməyin. Kartofları soyuq suya qoyun – tədricən isitmə onların bərabər şəkildə bişirilməsinə kömək edəcək.

Aşpazlar suyu duzlamağı və temperaturu sabit saxlamağı da məsləhət görür. Əgər kartof yüksək odda bişirilsə, parçalanacaq.

Pürenin isti və hamar olmasını təmin etmək üçün əlavə etməzdən əvvəl südün isidilməsi lazımdır.  Eyni zamanda, yağ soyuq olmalıdır. Yeməyin ipək kimi olması üçün onu tədricən qarışdırın.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir