duyu piroqu

Düyü piroqu necə hazırlanır?

Baxış sayı: 616

Tərkibi:

1 kq mayalı xəmir

 

İç:

200 q düyü

50 portağal sukatı

100 q şəkər tozu

30 q rom

5 q darçın

 

Hazırlanması:

Düyünü soyuq su ilə yuyun, suda tam bişirin, soyudun. Rom, şəkər tozu, darçın, xırda doğranmış portağal sukatı əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Mayalı xəmirdən iki nazik lavaş yayın. Birini siniyə yayın, üstünə içi bərabər şəkildə yayın, digərini üstünə örtüb qıraqlarını bərkidin.Piroqun üstünə su və şəkər tozundan bişirdiyiniz şərbət çəkin və sobada üstü qızarıncayadək bişirin.

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir