Lazım olan ərzaqlar
3 ədəd yumurta
2 stəkan süd
2 çay qayığı duru yağ
1 ədəd orta boy kabak (rəndələnmiş)
0,50 ədəd qırmızı bibər
10 ədəd qara zeytun
1 stəkan kub kub doğranmış bərk pendir
1,50 stəkan qarğıdalı unu
1 çay qayığı un
0,50 dəstə şüyüd
0,50 dəstə cəfəri
1 paket qabartma tozu
duz
çörəkotu
Hazırlanma qaydası
Yumurta köpüklənənə qədər çırpın. Duru yağ və südü əlavə edin. Rəndələnmiş qabak,qırmızı bibər,zeytin ,pendir , incə doğranmış şüyüd və cəfərini əlavə edin.Tərəvəzləri taxta qaşıq yardımıyla möhkəm qarışdırın. Unu , duzu və qabartma tozunu qoyun. Qarışdırma işləri bitdiyində tünd rəngli bir xəmir əldə etmiş olacaqsınıız. Yağlanmış və un səpilmiş siniyə 1 barmaq qalınlığında olacaq şəkildə yayın. Üstünə çörəkotu sərpin. Əvvəlcədən 170 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.
Nuş olsun!