Etiket:, , , ,

yaqut qasimova

Süd vəzi xərçəngi: Yaranma səbəbləri, risk faktorları və qarşısını alma yolları

Süd vəzi xərçəngi, dünya üzrə qadınlarda ən çox rast gəlinən xərçəng növüdür və qadınların sağlamlığını ciddi şəkildə təhdid edən...

xerceng

Xərçəngin inkişafına səbəb olan 2 vitamin

Karolinska Universitetinin (İsveç) alimləri müəyyən ediblər ki, insan bədənində C və E vitaminlərinin çox olması ağciyər xərçənginin inkişafına...

burc

Bürcünüzə görə ən yaxşı keyfiyyətləriniz: ulduzlar haqqınızda nə deyir?

Hər birimizin bizi xüsusi edən unikal xarakter xüsusiyyətləri var. Astrologiya bürcümüzün ən yaxşı keyfiyyətlərimizə necə təsir göstərə...

xerceng

Xərçəngi erkən mərhələdə tanımağın yolları

Uşaq leykemiya məlumat mərkəzinin pediatrı və eksperti Yekaterina Kaysina bildirib ki, sümük iliyi sağlam qan hüceyrələrinin istehsalını dayandırdıqda...

-77932c2c172736037680686776510817811

İnsanları bir çox xərçəng növündən qoruyan giləmeyvə

Son elmi araşdırmalara görə, mərcangilə xərçəngə tutulma riskini ciddi şəkildə azaldır. Rusiyalı dietoloq Oleq Krivçenkov “Rusiya 1”...

Nermine  Abbasova

Fiziki aktivlik xərçəng riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır

45 yaşdan yuxarı insanlar kolonoskopiyadan keçməlidirlər. “Gencaile.az” saytı  xəbər verir ki, bu barədə MayoMed Medikal Fizioterapiya və...

goz

Kirpiklərdə üzə çıxan xərçəng əlaməti – Bu baş verirsə…

Kirpiklər və qaşlar xərçəng siqnalı verə bilər. Düzdür, bədənimizin bu iki hissəsindəki tüklər saçlardan fərqli olaraq daha gec tökülür və...

VITAMIN

Orqanizmi xərçəngdən qoruyan VİTAMİN

D vitamini ilə zəngin qidalar bağırsaqlarda xüsusi bakteriya olan “Bacteroides fragilis”in böyüməsini təşviq edir. Onlar bədənin şiş (xərçəng)...

xerceng

Xərçəngin hansı növləri irsidir?

Rusiyalı onkoloq Anton Elkin hesab edir ki, xərçəngin bütün növləri irsi deyil, onun yalnız müəyyən növləri var ki, onlar nəsildən-nəslə ötürülə...

corek

Çörəyə gizli qatılan, xərçəng yaradan 3 maddə

Çörək və bulka nə qədər yumşaq, qabarıq, havalı və iştahlı görünürsə, bir o qədər zərərli ola bilər. Çünki un məmulatını bişəndə qabarıq...