Kokos konfetləri bir çoxlarının sevimli şirniyyatıdır. Bəs, bu şirniyyatı evdə necə hazırlamaq olar?
Beləliklə, “Gencaile.az” saytının instagram sosial şəbəkəsindəki “my_ sweet_house_1” səhifəsinə istinadən təqdim etdiyi “Şirin süfrə” rubrikasında kokos konfetlərinin hazırlanmasının asan reseptini təqdim edirik:
Lazım olan ərzaqlar:
İrmik – 90 qram;
Kərə yağı – 60 qram;
Süd – 300 qram;
Hindistan cəviz lopaları – 80 qram;
Şəkər – 60 qram;
Qoz-fındıq.
Hazırlanması:
Əvvəlcə soyuq südü manna ilə bir qazanda qarışdırmaq və qarışığı dərhal aşağı istilik üzərinə qoymaq lazımdır. Sonra o qaynadılmalıdır. Dərhal 10 qram vanil şəkəri, adi şəkər və yağı qarışdırın.
Yaranan məhsulu daim qarışdırılmalıdır. Kütləvi krem halına gələn kimi ocağı söndürün. Daha sonra onlardan toplar hazırlayın. İçərisinə qoz qoymalı və sonra şirniyyatları kokos lopaları formasında yavaş-yavaş yuvarlayın.
Konfetlər 6-8 saat soyuducuya saxlanılmalıdır. Daha sonra süfrəyə təqdim oluna bilər.
Damaq dadınıza uyğun tortların sifariş olunması üçün aşağıdakı səhifəyə müraciət edə bilərsiniz.