NOXUD

Gecədən islatmadan noxudu necə tez bişirmək olar? - MƏTBƏX SİRLƏRİ

Baxış sayı: 485

Təcrübəli ev xanımları adətən noxudu bişirməzdən əvvəl 8-10 saat ərzində isladır, lakin bu proses çox vaxt aparır. Bəs gecədən islatmadan noxudu tez bişirmək mümkündürmü?

Bəli, mümkündür! Bunun üçün hər zaman əlinizin altında olan sadə bir inqrediyent lazımdır.

 

Noxudun tez yumşalması üçün nə etməli?

2 litr suya 1 xörək qaşığı soda əlavə edin. Noxudu bu qarışıqda 40-60 dəqiqə saxlayın. Sonra sodalı suyu süzün, noxudu yaxşıca yuyun və adi qaydada bişirin. Soda paxlalı bitkilərin qabığını yumşaltdığı üçün noxud daha tez bişir və pürəyə çevrilir.

SirkEli noxud

Noxud bişirilərkən sodadan istifadə etmək olar?

Bəzi ev xanımları noxudu öncədən islatmaq əvəzinə birbaşa bişirərkən az miqdarda soda əlavə edirlər.

Diqqət! Sodanın miqdarına nəzarət etmək vacibdir ki, yeməyin dadı pozulmasın. Cəmi 1/4 çay qaşığı soda əlavə etmək kifayətdir. Bu miqdar nə noxudun dadını dəyişəcək, nə də yeməyin keyfiyyətini pozacaq. İndi sodanın köməyi ilə noxudu çox daha tez bişirib ləzzətli noxud supu və ya pürəsi hazırlaya bilərsiniz!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir