istahsizliq

Hansı qidalar iştahı kəsir?

Baxış sayı: 519

Təbii iştah tənzimləyiciləri sağlamlığı təşviq edən qidalarda olur. Bəzi məhsullar təbii iştah kəsici kimi təsirli şəkildə fəaliyyət göstərir – onlar vitaminlərin və mikroelementlərin yüksək tərkibinə görə uzun müddət aclığı təmin edirlər.

 

Zəncəfil

İltihab əleyhinə təsirindən əlavə, qan təzyiqi və şəkər səviyyəsinə də müsbət təsir göstərir.

 

Alma

Alma sizi çox tez dolduran pəhriz lifi olan pektinlə zəngindir. Alma səhər yeməyində yemək üçün uyğundur (lakin acqarına deyil), qəlyanaltı üçün idealdır.

 

Yulaf

Tərkibindəki beta-qlükan lifi uzun zəncirli bir karbohidratdır və bədəni uzun müddət ərzində daimi enerji ilə təmin edir. Bu, uzunmüddətli toxluq hissi və balanslaşdırılmış qan şəkəri səviyyəsinə kömək edir.

Paxlalılar

Lobya əsaslı yeməkləri yedikdən sonra toxluq hissi daha davamlı olur. Paxlalılar lif və proteinlə zəngindir. Proteinlə zəngin qidalar özləri aclıq və toxluq hissini müsbət təsir edə bilər, çünki zülallar, məsələn, karbohidratlardan daha yavaş həzm olunur.

 

Badam

Badam qəlyanaltı kimi idealdır, çünki bədəni sağlam yağ və zülalla təmin edir, bu birləşmə iştahı cilovlamaqda təsirlidir.

 

Pomidor

Aşağı kalorili pomidorun tərkibində həddindən artıq az yağ var, A vitamini ilə zəngindir. Onların tərkibində həmçinin, qanda şəkərin sabit səviyyəsini təmin edən, yeməkdən sonra çox tez aclıq hissinin qarşısını alan xrom mikroelementi var.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir