“Gencaile.az” saytının hər həftənin bazar ertəsi oxucularına təqdim etdiyi “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə sizə içli küftənin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.
Ərzaqlar:
200 qram qiymə
1 baş soğan
Duru yağ
Duz, istiot, qırmızı istiot
Xəmirinə lazım olan ərzaqlar:
1 stəkan küftəlik bulqur – narın buğda
1 stəkan manna yarması
Un
Su
Duz
Hazırlanması:
Manna ilə bulquru şişməsi üçün bir az suda saxlayın. Şişib xəmir halını alana qədər əti soğanla yağda qovurub içinə duz, istiot əlavə edin. Daha sonra şişmiş bulqur-manna qarışığına çörək xəmiri halına gəlməsi üçün bir az un tökün. Kündələr halına gətirib içini açın və soğanlı qiyməni qoyub ağzını bağlayın. Bir az saxlayın, sonra qaynayan duzlu suda bişməyə qoyun.
Su çəkilənə qədər bişirin, amma qızarmağa qoymayın. Sonra da götürüb isti-isti servis edin. Biri doymaq üçün bəs edir. Doyumlu və ləzzətlidir.
Nuş olsun!