“Gencaile.az” saytının “İftar menyusu” rubrikasında bu gün oxucularımıza badımcan yelpiyi yeməyinin reseptini təqdim edirik:
İnqrediyentlər:
2 badımcan
1 bolqar bibər
2 pomidor
5-6 dilim sarımsaq
100 qram pendir
200 qram xama
Göyərti
Hazırlanması:
Soba tavasını yağlayın. Badımcanı dilimləyin, amma sona qədər kəsməyin. Üzərinə bitki yağı çəkin.
Bibəri, pomidoru dilim-dilim doğrayın.
Bibəri və pomidoru badımcanın aralarına doldurun.
Pendiri, sarımsağı sürtgəcdən keçirin, mayonez, duz, istiot vurun. Bu sousu badımcanın üzərinə çəkin.
220 dərəcə isidilmiş sobada 30-40 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə verəndə üzərinə göyərti səpin.
Məsudə Sultan