“Gencaile.az” saytının “İftar menyusu” rubrikasında bu gün sizə iftar süfrənizdə ləzzətlə yeyə biləcəyiniz sarımsaq və mayonezli qızardılmış badımcan hazırlamağın qaydasını təqdim edəcəyik.
İnqrediyentlər
Super Sun yağı – 4 x.q.
Badımcan – 2 ədəd
Duz – 2 ç.q.
Sarımsaq – 2 diş
Mayonez – 60 qr.
Şüyüd – 0.5 dəstə
Qara istiot zövqə görə
Hazırlanma mərhələsi
Halqa doğranmış badımcanlar duzlanır, 5-7 dəqiqə saxlanılır. Sous hazırlanır: mayonezin üzərinə xırda doğranmış şüyüd, duz, istiot, əzilmiş sarımsaq əlavə olunur, qarışdırılır. Qaynar tavada yağ əridilir, badımcanlar hər iki üzü olmaqla yaxşıca qızardılır. Yağını çəkmiş badımcanların hər halqasına mayonez-sarımsaq qarışımlı sous çəkilir.
Hazırladı: Məsudə Sultan