yemek

“İftar menyusu” – 20-ci gün

Baxış sayı: 886

“Gencaile.az” saytının “İftar menyusu” rubrikasında bu gün sizə limon və göyərtili Ltoyuq filesinin hazırlanmasından bəhs edəcəyik.

 

30 qr super sun yağı

1kq toyuq toyuq filesi

50 qr un

1 x.q. zeytun yağı

Duz, istiot zövqə görə

Sous üçün:

Super Sun yağı 5 qr

50 qr. ceferi

50 ml toyuq bulyonu

4 x.q. limon suyu

 

Hazırlanma mərhələsi

File təmizlənir. Hər bir file iki nazik hissəyə ayrılır. Duz və istiot unla qarışdırılır. Super Sun yağı əridilir və zeytun yağı ilə qarışdırılır. Filelər unlu qarışıma batırılaraq qızardılır. Cəfəri xırda doğranılır. Sous hazırlanır: odun üzərinə olan qazanın içinə limon suyu və bulyon əlavə olunur, 1 dəqiqə qaynadılır. Sonra cəfəri və yağ bura əlavə olunur, qarışdırılır. Hazır file ilə sous qarışdırılır, üzərinə cəfəri səpilərək servis edilir.

 

Hazırladı: Məsudə Sultan

 




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir