“Gencaile.az” saytının “İftar menyusu” rubrikasında bu gün sizə limon və göyərtili Ltoyuq filesinin hazırlanmasından bəhs edəcəyik.
30 qr super sun yağı
1kq toyuq toyuq filesi
50 qr un
1 x.q. zeytun yağı
Duz, istiot zövqə görə
Sous üçün:
Super Sun yağı 5 qr
50 qr. ceferi
50 ml toyuq bulyonu
4 x.q. limon suyu
Hazırlanma mərhələsi
File təmizlənir. Hər bir file iki nazik hissəyə ayrılır. Duz və istiot unla qarışdırılır. Super Sun yağı əridilir və zeytun yağı ilə qarışdırılır. Filelər unlu qarışıma batırılaraq qızardılır. Cəfəri xırda doğranılır. Sous hazırlanır: odun üzərinə olan qazanın içinə limon suyu və bulyon əlavə olunur, 1 dəqiqə qaynadılır. Sonra cəfəri və yağ bura əlavə olunur, qarışdırılır. Hazır file ilə sous qarışdırılır, üzərinə cəfəri səpilərək servis edilir.
Hazırladı: Məsudə Sultan