“Gencaile.az” saytının “İftar süfrəsi” rubrikasında bu dəfə göbələkli, badamlı şorbanın, qarışıq tərəvəz qızartmasının və reyhan şərbətinin hazırlanma qaydasını təqdim edirik.
Göbələkli, badamlı şorba
İçindəkilər
Doğranmış göbələk – 1 st.
Süd – 2 st.
Su – 2 st.
Toz halına salınmış badam – 1 st.
Kərə yağı – 1 x.q.
Bitki yağı – 1 x.q.
Yumurta sarısı – 1 ədəd
1 limonun suyu
Un – 3 x.q.
Hazırlanması
Qazanda unla yağ qovrulur. Badam tozu da üzərinə əlavə edilir. 1-2 dəfə qarışdırdıqdan sonra göbələk, su və süd də əlavə edilir, yaxşı qarışdırılıb qaynadılır. Ayrı bir kasada yumurta ilə limon suyu qarışdırılır, aramla qazana əlavə edilir. Bir az qaynadıldıqdan sonra oddan götürülür. İsti şəkildə servis edilir.
Qarışıq tərəvəz qızartması
İçindəkilər
Kök – 2 ədəd
Kabak – 2 ədəd
Badımcan – 2 ədəd
Bibər – 4 ədəd
Kartof – 2 ədəd
Pomidor sousu üçün
Zeytun yağı – 3-4 x.q.
Pomidor – 3-4 əsəs
Sarımsaq – 2 diş
Şəkər – 1 x.q.
Sirkə – 1 ç.q.
Duz, istiot
Üzəri üçün
Sarımsaqlı qatıq
Qızartmaq üçün
Bitki yağı
Hazırlanması
Kök, kartof, kabak və badımcan yumru dilim şəklində doğranılır. Kök, kartof və bibərləri 20 dəqiqə qızardın. Badımcan və kabakları una batırıb qızardın. Bir qaba pomidor, xırda doğranmış sarımsaq, zeytun yağı, şəkər, sirkə, duz və istiotu bir qabda sous şəklinə gələnə qədər bişirin. Bir kasada qatıq və əzilmiş sarımsaqları qarışdırın. Qızardılan tərəvəzləri servis qabına qoyun. Üzərinə əvvəlcə sarımsaqlı qatığı, sonra isə pomidor sousunu əlavə edərək servis edin.
Reyhan şərbəti
İçindəkilər
Reyhan – 1 dəstə
Şəkər – 1 st.
Limon duzu – ½ ç.q.
Mixək – 6 ədəd
Çubuq darçın – 2 ədəd
Qaynar su – 5 st.
Hazırlanması
Reyhanı təmizləyib yaxşıca yuyun, qoyun kənarda suyu süzülsün. Bir qazanda mixək, darçın, limon duzu, şəkər və qaynar su şəkər əriyənə qədər qarışdırılır. Sonra isə rehyanları da bu qazana əlavə edib ağzını örtün ki, dəmlənsin. Soyuduqdan sonra şərbət qabına əlavə edin və qoyun soyuducuda soyusun. Buz ilə servis edin.
Nuş olsun!