desert

İsti payız deserti: alma və darçınlı

Baxış sayı: 330

Payız dadlı bişmiş məhsullar üçün gözəl mövsümi reseptləri də özü ilə birlikdə gətirir. Bu mövsümün isə ən dadlı deserti almalı piroqdur. Demək olar ki, hər kəsin sevimlisi olan bu piroqu hazırlamaq həm çox asandır, həm də dadına doyum yoxdur.

Lazım olan ərzaqlar: 

Un – 190 q;

 

 

Qabartma tozu – 1 çay qaşığı;

Soda – 0,5 çay qaşığı;

Duz – 0,5 çay qaşığı;

Darçın – 1 çay qaşığı;

Üyüdülmüş muskat – 0,5 çay qaşığı;

Kərə yağı – 115 q;

Şəkər – 250 q;

Yumurta – 1 ədəd;

Vanil – 1 çay qaşığı.

Alma – 2 ədəd.

desert

Sobanı 175°C-yə qədər qızdırın, piroq qabını yağlayın və perqamentlə örtün. Bir qabda unu, soda, qabartma tozu, duz, darçın və muskat qozunu qarışdırın.

Ayrı bir qabda yumşaldılmış kərə yağı və şəkəri qarışıq yüngül və tüklü olana qədər çalın. Yumurtaları bir-bir əlavə edin, döyməyə davam edin. Sonra vanil və ayran əlavə edib qarışdırırıq. Maye və toplu maddələri birləşdirin. Soyulmuş və doğranmış almaları qabın altına qoyun. Xəmiri üstünə tökün.

Təxminən 55 dəqiqə bişirin. Piroqu qaba qoymazdan əvvəl tavada soyumasına icazə verin.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir