Vaxtaşırı xanım oxucularına yemək reseptləri təqdim etməklə onların mətbəxdəki işini asanlaşdıran “Gencaile.az” saytı bu gün kələm salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir.
İçindəkilər
Xırda yarpaqlı kələm – 300 qr.
Kök – 2 ədəd
Baş soğan – 1 ədəd
Üzüm sirkəsi – 2 x.q.
Mayonez – 3 x.q.
Süzmə qatıq – 2 x.q.
Şəkər – 1 x.q.
Duz – 1 ç.q.
İstiot – yarım çay qaşığı
Xardal – 1 ç.q.
Hazırlanması
Kələmi xırda doğrayın. Köklərin qabığını soyub sürtgəcdən keçirin. Soğanı qaynar suda 2 dəqiqə qaynadıb süzgəclə çıxardın. Sonra da xırda doğrayın. Bütün tərəvəzləri salat qabıdan qarışdırın. Ayrı bir qabda isə sirkəni, mayonezi, qatığı, şəkəri, xardalı, duzu və istiotu qarışdırın sosus alınsın. Sonra sousu tərəvəzlərin üzərinə gəzdirib, qarışdırıb servis edin.