“Gencaile.az” fərqli ləzzətdə karamelli popkornun hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Karamel üçün:
¾ stəkan şəkər tozu
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı isti su
1 çimdik duz
Hazırlanması :
Karamel üçün şəkər tozunu bir tavada az odda əridin. Şəkər əriyib istənilən rəngi aldığında ocaqdan götürün. Üzərinə kərə yağını əlavə edib qarışdırın. Kərə yağı da əridikdən sonra isti suda qarışdırılmış duzu əlavə edin və yenidən oda qoyun. Aşağı istilikdə 1 dəqiqə boyunca qarışdıraraq bişirin, sonra kənara qoyun. Əgər karamel qatılaşarsa, üzərinə bir az isti su töküüb az odda yenidən qarışdıra bilərsiz.
Popkorn üçün qazana duru yağ əlavə edib isidin, sonra qarğıdalıları əlavə edib ağzını bağlayın. Popkornların partlamasını gözləyin. Partlayan popkornları karamelin içinə töküb əzmədən qarışdırın. Yağlı kağızın üzərinə töküb soyudun sonra süfrəyə verə bilərsiz.
Nuş olsun!