Tərkibi:
5-6 kartof
Yarım dəstə cəfəri
1 fincan qatıq
2-3 diş sarımsaq
1 çay qaşığı tomat pastası
2-3 xörək qaşığı yağ
Duz
Qara istiot
Çili bibəri
Hazırlanması:
Kartofları yaxşı yuyun və qaynadılması üçün tavaya qoyun.
Qaynadıldıqdan sonra qabığını soyun və yaxşıca əzin. Əzmək üçün bir çəngəl və ya bir kartof əzici istifadə edə bilərsiniz.
Sonra doğranmış cəfərini kartofa əlavə edin. İstədiyiniz kimi qara bibər, bibər və duz əlavə edin.
Yaxşıca qarışdırın. Qoz ölçüsündə parçalar alın və onları fincan şəklində düzəldin.
Başqa bir qabda əzilmiş sarımsağı qatığın içinə əlavə edib qarışdırın.Kartofun içini qatıqla doldurun.
İstəsəniz sarımsaqsız da edə bilərsiniz.Sous üçün bir tavada yağı qızdırın, tomat pastası əlavə edin və qarışdırın.Tomat pastası sousunu kartofun üstünə səpin.
Nuş olsun!