kartof puresi

Kartof püresi hazırlayanda edilən 3 səhv

Baxış sayı: 452

Kartof püresi bir çox şeyə uyğun gələn ən yaxşı yan yeməklərindən biridir. Ancaq onun hazırlanması prosesində diqqətli olmaq lazımdır.

Bir çoxları kartof püresini hazırlayarkən ciddi səhvlərə yol verir. Bəs, bu səhvlər hansılardır?

Onları təqdim edirik: 

 

İncə kəsimlər

Əlbəttə ki, kiçik parçalara kəsilmiş kartof daha sürətli bişirilir. Ancaq bunun bir mənfi tərəfi də var. Belə halda doğranmış kartofun toxuması sulu və doymamış olur. Ona görə də yeməkdən əvvəl kök yumrularını kifayət qədər böyük parçalara kəsin.

KARTOF

Yanlış bişirmə

Kartof pürenizin vahid bir tutarlılığa sahib olmasını istəyirsinizsə, kartofu soyuq suya qoyun və yalnız bundan sonra qaynadın.

 

Mətbəx alətləri

Qaynadılmış kartofu əzmək üçün blenderdən istifadə etmək məsləhət görülmür. Çünki bu zaman püre nişastalı və çox sərt olacaq.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir